Kalite Politikamız

Yapı işleri, mimarî proje ile başlayıp anahtar teslimine kadar süren, müteaddit ve muhtelif iş merhalelerinden müteşekkil ve müretteb işler silsilesidir. Bu uzun süreçte, her bir iş merhalesi, selefi olan önce ki merhale ile bağlı olduğu gibi, tüm diğerleri ile de mütealliktir. Dolayısıyla mimarî projeden anahtar teslimine kadar olan umum işlere bir ‘’bütün’’ nazarı ile bakmak gerek. Zira tüm bu müteaddit merhaleler tek bir gayeye ve neticeye hizmet etmekte; istikbalde ki sakinlerine tahayyül ve tasavvurlarında ki meskeni, istenilen şekil ve kalitede bina etmek.

Herhangi bir iş merhalesinde yapılan hata, daha sonra ki merhaleleri doğrudan menfî olarak etkiler. İşin kalitesi düşer, süresi uzar ve toplam inşaat maliyeti yükselir. Hâsıl-ı kelam: Yapı işleri itimad mes’elesidir ve kesinlikle daha işin bidâyetinde, tâbir-i diğerle daha mimarî proje safhasında iken, sadece ehl-i vukuf olana tevdi edilmelidir. Takım ruhu içerisinde, tüm projeler birbirine uyumlu olarak ihzar edilmeli, yapı ruhsatının akabinde aynı takım ruhu ile yapı hatasız bina edilmelidir.

Mîmârî proje: Bina edilecek her arsanın mevkîi, şartları ve müstakbel sâkinlerinin beklentisi mütefâvit olduğundan, mimar tarafından her arsa kesinlikle münferid olarak ele alınıp, o arsaya has yeni proje çizilmelidir. Günümüzde mimarî projeler san’at eseri olmaktan çıkmış, sadece para getiren ticârî malzeme seviyesine tenzil edilmiş. 1 kişilik ofisinde, âdetâ ‘’bir yemek parası’’ mukabilinde 1 ayda 20 proje çizecek kadar (kopyalama usulü) ‘’serî üretime’’ geçmiş bir mimardan kaliteli ve sıfır proje beklemek hamâkattır. Burada suçun en büyük payı, kesinlikle nâehil fakat bir o kadar da muhteris olan müteahhitlere ve kalite bilinci nâkıs yapı sahiblerine aittir; menfaatleri gereği mimarlar da onlara alet olmakta ve cürme iştirak etmektedir... Bu ortaklığın neticesi ise ortada.. mâdur, sükût-u hayâle uğramış ve ‘’bir dokunduğunuzda bin ah işittiğiniz’’ daire sahibleri..!

Avrupa da 30 yaşında ki binalar henüz yeni bina olarak addedilirken, yurdumuzda ise 15 senelik binalara sâbık nedenlerden dolayı ‘’miâdın-ı ve ömrünü doldurmuş’’ nazar-ı ile bakılmakta.

Yapı sektörünün içine düştüğü bu acınacak ahvâlden kurtulmanın en müessir yolu yine mimarların ve bilhassa yapı sahiblerinin elindedir; Kaliteden kat’iyenlikle ödün vermeyen bilinçli her bir mimar ve yapı sahibi, sektörün kurtuluşuna hizmet edecek; hem kendine, hem sektörümüze iyilik edecektir.

Sizi kaliteden taviz vermeyen ofisimize bekliyoruz..